Mudanya Ülkü Köyü İlköğretim Okulu Go Kulübü Öğrencilerinin Go Hakkında Duygu ve Düşünceleri

Fen Bilgisi öğretmenimizin Go taşlarını ve tahtasını okula getirip , bize tanıtmasıyla başlamıştı go daki serüvenimiz…Taşları ilk gördüğümüzde şekere benzetmiştik. Oyunla ilgili hiçbir şey bilmiyorduk. Ama çok ilgimizi çekmişti. İlk öğrendiğimiz taşların nefesleri, taş grupları, atari, esir alma, göz yapmak, yaşamak, ölmek ve ko gibi kavramlar olmuştu.

Oyunun içerisine girdikten kısa bir süre sonra , ilköğretimler arasında turnuva düzenlendi. Henüz çok yeni olsak da, turnuva ortamını görmek ve eğlenmek adına turnuvaya katıldık. İlk deneyimimiz olmasına rağmen güzel başarılara imza attık. Bu başarı, ilgimizi ve heyecanımızı daha da arttırdı. Hatta zaman zaman bu işi daha da abartarak, derslerde bile go oynamayı istedik. Daha önce hiçbir oyuna böyle tutkuyla bağlanmamıştık.

Oyunu öğrendikçe - ki daha öğrenecek çok şeyimiz var henüz yolun başındayız. Oyunun hayatla
bağdaşan pek çok ortak noktası olduğunu gördük. Hayatta kalma mücadelesi , yaşamak ve ölmek adına alınan riskler, hatalarımızın peşimizi bırakmaması ve daha çok alan alabilmek uğruna verilen bir savaş..

Goyu tanıma fırsatı bulduğumuz ve oynadığımız için kendimizi şanslı hissediyoruz.

Hanife –Hatice – Emine- Haydar (8/A)


Goda siyah ve beyaz taşlar askerleri, tahta ise bir savaş alanı sembolize etmekte. Rakibe karşı kendini savunmak, zorlu bir savaşı kazanmak, alanımızı genişletmek adına sürüp giden heyecanlı bir macera gibi. Kuralları çok kolay olmasına karşı , oynaması zor olan bir oyun . Hayal gücümüzün sınırlarını zorlayan ve planlar kurmamızı sağlayan zevkli ve vazgeçilmez bir oyun bizim için.

Sinem – Temel (6/A)

Go hem zeka hem de hayal gücümüzü kullanarak oynayabileceğimiz , değişik stratejiler geliştirebileceğimiz stres atıp , tüm olumsuz düşüncelerden arınabileceğimiz mükemmel bir oyun… Umarız ki go da satranç gibi ,ileriki yıllarda ders olarak okutulur ve daha çok kişiye ulaşabilir. Böylece herkes tarafından sevilen, zevkli bir tutku haline dönüşebilir.

Barış- Abdullah-Ufuk –Aysel (7/A)