Fuseki Sayı 02

Merhaba,

Uzun bir aradan sonra 2. sayımızı çıkarttık. Final dönemimiz olması nedeniyle çalışmalarımıza ara vermek zorunda kaldık açıkçası. Bu gecikmeden dolayı öncelikle herkesten özür dileriz. Bu süre içerisinde İstanbul ve Türkiye Go Oyuncuları Derneği'nden dergi çıkaracakları haberlerini aldık ve bu bizi oldukça sevindirdi. Ateşin büyümesini görmek, çıktığımız yolda hedeflerimizden birine daha yaklaştığımızın kanıtı. İlk sayımızda da bahsettiğimiz gibi, iletişim araçlarının eksikliğinden yola çıkarak girişilen bu işin, yeni iletişim araçlarına da ön ayak olması (kıvılcım misali) bizim için anlamlı bir sevinç.

1. Sayıdan sonra geçen uzun zamanda Fuseki fanzin projesinin bir meyvesi de Fuseki Go Turnuvası oldu. 18 Şubat'ta Orta Dünya Cafe'de gerçekleştirdiğimiz 1 . F useki Go Turnuvası son dönemde Ankara’da yapılan en çok katılımlı yerel turnuva oldu. Hem güzel maçlar, güzel sohbetler oldu hem de turnuvadan toplanan katılım ücretleriyle fanzinin çoğaltım ve dağıtım şlerini hallettik. Bundan sonraki aylarda da bunu geleneksel hale getirip, sizlerin de katılımlarıyla hem fanzine gelir sağlamak hem de konsantre oyunlar ve yeni arkadaşlıklarla Go'ya olan sevgi ve ilgimizi pekiştirmek niyetindeyiz.

İlk sayımızdan sonra aldığımız eleştiri ve öneriler doğrultusunda yeni sayımızı, eksiklerimizi kapatarak düzenleme işine giriştik. Bazen gece yarılarına kadar oturduk, çalıştık, tartıştık. Yazılar toplandı, yazıldı. Birçok kişinin emeği geçti; gerek yazdıklarıyla, gerekse yorumları ve destekleriyle. İnanıyoruz ki, bundan sonra da künyemiz yeni katılanlarla büyüyecek ve her gün daha iyisi için çabalıyor, çalışıyor olacağız. Hatırlatmaya gerek var mı bilemiyoruz ama toplantılarımız herkesin katılımına açıktır. Zaten toplantı yapacağımız zaman mail gruplarına duyuruyoruz. Katılmak isteyen herkesi bekleriz. Sizlerin de yardımlarınıza ve desteğinize her türlü açığız.

Okurken eğlenmeniz ve öğrenmeniz dileğiyle…