Hacetepe Üniversitesi Go Topluluğu

Hacettepe Üniversitesi Go Topluluğu; Sarp Sönmez, Murat Şenyüz ve Çağatay Tavşanoğlu öncülüğünde 2000 yılında kurulmuştur. Geçen altı sene sonunda, Ankara’nın en etkin topluluklarından birisi haline gelmiştir. Topluluk olarak öncelikli hedefimiz Hacettepe Üniversitesi bünyesinde go oyununu tanıtmak, öğretmek ve sık sık oynayarak üyelerin gelişmesini sağlamaktır. Bunun yanısıra üyeler arasında düzenlenen küçük çaplı turnuvalar da üyelerimizin gelişimi açısından oldukça önemli bir rol üstlenmektedir.

İlkini 18-19 Mart 2006 tarihinde, Beytepe Kampüsü’nde gerçekleştirdiğimiz Ulusal Hacettepe Go Turnuvası’nı kalıcı hale getirmek, yine topluluğun öncelikli amaçları arasında yer alıyor. Bizim açımızdan oldukça keyifli geçmesinin yanısıra, bize fazlasıyla deneyim kazandıran 1. Ulusal Hacettepe Go Turnuvası, ülkemizdeki az sayıdaki önemli turnuvalar arasında yerini alarak, sadece Hacettepe Üniversitesi için değil, Türkiye’de go oyununun gelişimi açısından da faydalı olmuştur.

Topluluk olarak her hafta Cuma günleri 15.00 – 17.30 arasında Beytepe Kampüsü’nde Matematik Topluluğu odasında ve her Cumartesi günü de 13.30’dan sonra Kızılay Karanfil-2 sokakta, İkaros Kültür Evi’nde düzenli olarak toplanıyoruz. Yeni başlayacak arkadaşlara kuralları öğretip, kuralları bilen arkadaşlarla bol bol oyun oynuyoruz. Sadece Hacettepe Üniversitesi öğrencilerini değil, go öğrenmek isteyen herkesi aramızda görmekten mutluluk duyarız.

Seda Kalaç - Bertan Bilen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder